PANG!



Är det nån som har nåt tips om nån cykelaffär i Malmö som har nåra hyfsade däck? Behöver ett desperat. Annars får jag ta och beställa. Eller är det nån som ska över till trackshoppen?

Recension: Michelin Speedium2

Utseende: Betyg 4
Skidvänliga: Betyg 1
Hållbarhet: 3 veckor

9 kommentarer:

hogstasovjet@ckrm.nu sa...

Däckens kvalité mäts i TPI, Threads Per Inch. 120 är bra, men cyclecomponents.com har, eller hade i alla fall, ett par Continental Grand Prix 4000 i olika färger med 110 TPI i tre lager, dvs 330, för 595:- plus frakt 50:-. Hnadsydda i Tyskland och allt. Lycka till!

/Ola (ckrm)

Anonym sa...

annars tänkte jag kanske dra över till track onsdag/gustaf

Martin B sa...

Ola: tack för tipset!. Det var lite lång leveranstid bara...(6-12 vardagar)

Gustaf: skulle du kunna handla ett gatorskin till mig ifall du ska dit? vore grymt. jag tar med mig ammoniak hem imorgon ifall du vill komma förbi och hämta upp det. mailar mitt mob nr

Snarkus sa...

Vem var det som eventuellt var intresserad av en klinga, du Gustaf? Den jag fick med mig som var fel är en Gebhardt 135mm 44t.

Anonym sa...

haha..
du lär ju sluta gå på utsende!!:)

Jon sa...

Vet inte om TPI spelar så himla stor roll när man skidar. Har du väl kommit ända ner till "vävningen"(vilket jag antar att det är den som TPI:n avser) så sliter du snabbt upp den oavsett om den är 120 eller 320 TPI.

Exempel:
Mitt första bakdäck jag hade var ett Vittoria Open Corsa Evo CX(350:- från Cyclecomponents, 290 TPI) det körde jag slut på, hela vägen in till slangen, på ungefär 1 månad.
Mitt andra blev ett Vittoria Rubino Pro(runt 200:- från Hojen, 120 TPI) det avverkade jag på lite mer än 2 månader.

Reflektion;
Kör man fixed och skidar mycket så är nog TPI:n inte fullt lika viktig som tjockleken, mönstret samt vilken gummiblandning det är.
Hög TPI bidrar till bättre punkteringsskydd samt att du kan lägga högre tryck i slangen. Jättebra till framdäck eller om man kör med handbroms. Men om man har en snittlivslängd på sina däck som ligger på 1,5-2 månader så känns det inte riktigt motiverat att köpa lyxdäck med en TPI runt 300.
(Säger han som precis slängt på Veloflex-sulor på 300 TPI på nya åket. Vilken dubbelmoral.)

Slutsats:
Mitt råd är att du köper Vittoria Rubino Pro på Hojen. Dom finns nämligen även i gult så du kan behålla färgtemat..


Puuhh.. Blev ju en hel jävla uppsats..
Hoppas det hjälper något, så jag inte har svamlat en massa i onödan...

Jon sa...

Men om du skiter i vilken färg däcket har så kör på Gatorskins som du tänkte.
Verkar som att alla bara har bra saker att säga om dom...

Martin B sa...

Tack för uppsatsen ;-)
Håller med om att TPI:n kanske inte spelar så stor roll i skiddingsammanhang. Man sliter ju ned däcket hur som helst. Känns som att det spelar också roll på vilket underlag man skiddar mycket. T ex gammal öststats-asfalt sliter ju ut däcket snabbare än ny slät asfalt känns det som. I fortsättningen tänker jag satsa på nåt kraftfullt där bak och ha nåt färgat däck där fram. Skulle vara kul att testa gatorskins och se ifall dom är så bra som folk säger. Priset är ju ok dessutom 170 dkk för ett däck

Gustaf sa...

Markus: Behöver tyvärr något i stil med 48 tänder. Annars vore det perfekt.